botovin-logo

לייעוץ ראשוני ללא עלות חייגו: 072-3902045

פניה מהירה

072-3902045
לבחור ולתחזק מסור שישרת אותך במשך עשור

לבחור ולתחזק מסור שישרת אותך במשך עשור

כל מה שנדרש כדי שעבודת העץ שלכם תהיה סופר מקצועית ותניב תוצאות מעולות הן בחירה נכונה של הציוד ותחזוקה שוטפת שתשמור עליו.
הנה מספר טיפים בנוגע לבחירת מסור מקצועי המותאם לצרכים שלכם ולתחזוקה נכונה שתאריך את חייו.

כל מה שנדרש כדי שעבודת העץ שלכם תהיה סופר מקצועית ותניב תוצאות מעולות הן בחירה נכונה של הציוד ותחזוקה שוטפת שתשמור עליו. 

הנה מספר טיפים בנוגע לבחירת מסור מקצועי המותאם לצרכים שלכם ולתחזוקה נכונה שתאריך את חייו. 

אורך חיים של להב מסור קר מתוחזק היטב אמור להיות די ארוך. השחזה ראשונה נדרשת רק לאחר 800 עד 1,000 חיתוכים וניתן להשחיז אותו כ- 30 עד 40 פעמים בטרם יהיה צורך להחליפו. 

טיפים להארכת חיי להב המסור

  • התאמת הלהב – חשוב שתהיה התאמה בין החומר שהמסור חותך לסוג הלהב על מנת למנוע שחיקה מיותרת שתזרז משמעותית בלאי בלתי הפיך. לחומרים דקים בחרו להב בעל שינון דק ולחומרים עבים וחזקים בחרו להב בעל שינון גס. 
  • אופן התקנת הלהב – התקנה נכונה כרוכה בשימת לב לפרטים קטנים כגון הסרת כל פסולת המצויה בין ציר המסור, הלהב והאוגן. בדקו שהלהב יושב במקומו באופן מדויק ללא שבבים ופסולת. 
  • הימנעו מהפעלת כוח מיותר – הפעלת לחץ עודף על הלהב כדי לדחוף אותו לעבר החומר גורמת לנזק ללהב, פוגמת באיכות התוצאה ואינה מזרזת את תהליךהחיתוך. תנו למסור שלכם לעבוד בהתאמה לעוצמתו ולמהירות החיתוך שלו. 
  • שימון הלהב – שימון הלהב בעזרת נוזל סיכה מפחית את החיכוך, מפחית התחממות ומסייע למנוע היווצרות שבבים. כמו כן, ניתן להוסיף כמות קטנה של סבון נוזלי למים כדי לשמור על הלהב נקי ולמנוע היווצרות זפת. 
  • אוטומאציה – שימוש במסור קר אוטומאטי או  חצי אוטומאטי עשוי להאריך את חיי הלהב בכ- 30% לעומת אורך חייו של להב בחיתוך ידני. בנוסף להארכת אורך החיים, המהלך יסייע גם להגדלת יעילות התהליך. 
  • השחזת הלהבים – הקפידו על השחזת הלהבים על פי הצורך ובצעו את השיוף בעזרת ציוד השחזה איכותי ייעודי. עבודת השחזה נכונה ובפרקי הזמן המתאימים יאריכו באופן משמעותי את אורך חיי הלהב ואת איכות הביצועים שלו. 
  • דיוק ושימת לב לפרטים ולהנחיות – בעת התקנת להב חדש שימו לב להתחיל במספר החתכים הראשונים במהירות נמוכה. אל תתחילו יש במהירות מואצת. 
  • מתח רצועת הכונן – שמרו על המתח ברצועות ההנעה כך שתהיינה הדוקות, במיוחד במקרה של חגורות חדשות, אותן יש להדק לעתים קרובות יותר. שימו לב גם לאיכות הרצועות ומידת השחיקה שלהן. עליהן להיות ללא פגמים ובעובי אחיד. 
  • התאמת אופן החיתוך לסוג העץ עצים כחומר גולמי נבדלים זה מזה, בין השאר, בצפיפות החומר. כאשר העץ לח ורך יותר נדרשת שימת לב לקצב הניסור המתאים. עץ רך מאופיין בחוסר עקביות ויש להתאים את אופן הניסור תוך כדי תנועה. 
  • ניקוי לפני חיתוך – הקפידו לנקות את העץ לפני השימוש. לכלוך, כולל חומרים זרים ישחקו את שיני הלהב. נקו את העץ בעזרת מברשת ייעודית לכך או במסיר עץ במנסרה. 
  • שחררו את מתח הלהב – לאחר ניסור שחררו את מתח הלהב. בדקו מדי פעם כריות אוויר, קפיצים ומותחנים הידראוליים. יש לכך השפעה מכרעת על איכות החיתוך ומידת השחיקה של הלהבים. 
  • בדיקת מנח גלגלי מובילי הלהב – על גלגלי הלהב להתגלגל בחופשיות. המרווח האופטימאלי בין חלקו האחורי של הלהב לבין חלקו האחורי של הרולר הינו 4 מ"מ לכל היותר. שימו לב, במידה ונוצרת שחיקה  בגלילים והם הופכים מחודדים ונוטים מעלה או מטה, יש להחליפם.  
  • אחסנת להבים שאינם בשימוש – אחסנו להבים שאינם בשימוש במקום יבש ורחוק ממקור חום או משמש ישירה. 

כיצד תבחרו את המסור הנכון עבורכם? 

מנהל מחלקת כלי עבודה של חברת "חלומות בצבעים" שיתף אותנו במגוון עצות שימושיות שכדאי לדעת לפני שבוחרים מסור: 

בחירה נכונה של מסור עשויה לעשות את ההבדל בין עבודה קשה וסיזיפית לביצוע קליל של פרויקט איכותי. מקובל להשתמש במסור לניסור חומרים שונים מלבד עץ (שגם הוא מאופיין בצפיפויות שונות), החל מחומרים רכים יחסית כגון לוחות גבס ועד חומרים קשיחים כגון מוטות וצינורות מתכת. בחירה נכונה של כלי עבודה היא המפתח להצלחה מקסימאלית ולאורך חיים מיטבי של הציוד. 

איכות המסור – סעיף זה נכון עבור נגר חובב באותה מידה שהוא נכון עבור נגר מקצועי העובד בהיקפים גדולים. בדקו את איכות המסור בטרם תחליטו. ציוד באיכות נחותה עלול להיות לא בטיחותי ולסכן אתכם ואת הסביבה. 

מסור ידני מול מסור כוח חשמלי? 

מסור ידני – כל נגר צריך גם מסור ידני בארגז הכלים שלו, גם כאשר מדובר על נגר מקצועי בעל ציוד חשמלי. קיימים סוגים שונים של מסורים ידניים ויש להתאים את הסוג לצרכים. יתרונות: עלות נמוכה, זמינות, ניידות והעובדה שאינו מרעיש. ניתן להשתמש במסור ידני לחיתוך לוחות גבס, מתכת או עץ. חסרונות: מצריך מאמץ פיזי, אינו מספק חיתוך מדויק. 

מסור חשמלי – קיימים סוגים רבים של מסורים חשמליים וחשוב לבחון היטב ולהתאים את סוג המסור לאופי העבודה הנדרשת. יתרונות: לעומת המסורים הידניים, מסורים חשמליים הם מהירים, יעילים מאד ומאפשרים חיתוך מהיר של פרויקטים גדולים וחומרים ברמות קשיחות משתנה. חסרונות: מחיר גבוה לעומת מסורים ידניים, נדרשים ידע והבנה כדי להפעילם ולתחזק אותם, רובם אינם ניידים, דורשים מקום אחסנה ועבודה.  

איזה מסור מומלץ למתחילים

נגרים מתחילים בוחרים לעתים רבות במסור ידני עד שהם מרגישים בטוחים יותר להשתמש במסורים משוכללים יותר. אפשרות נוספת מצוינת עבור נגרים חובבים מתחילים הוא מסור שולחני. מדובר על מסורים יציבים והם מאפשרים חיתוך מדויק ונוח יותר ממסור ידני. 

ומה היית ממליץ לנגרים מקצועיים וותיקים?

כאמור, קיימים סוגים רבים של מסורי כוח וחשמליים וכל אחד מהם נועד כדי לענות על צורך מסוים. התאמת הסוג לצרכים דורשת הבנה עמוקה בעולם הנגרות והניסור כמו הכרה לעומק של הציוד הספציפי, הנחיות היצרן, אופן התחזוקה הנדרש ועוד.

כמו כן, לעתים הדבר הנכון הוא לבחור תמהיל חכם של מסורים כדי לתת מענה מדויק למגוון צרכים. כמובן שיש לברר שאין חפיפה מיותרת בין הסוגים השונים שבוחרים. 

ההמלצה שלנו: היעזרו באנשי מקצועי שיודעים להתאים בין חומרי הגלם לכלים שדרושים לכם. 

בונה או משפץ? לייעוץ ראשוני ללא עלות לחץ כאן!